Oamenii de știință au ajuns să se confrunte chiar și cu abuzuri, după ce au fost acuzați că ascunde adevărul despre schimbările climatice de la nivel global. Unele persoane cred că cercetătorii nu prezintă realitatea cu privire la un fenomen ascuns care ia amploare în lumea meteo.
După ce 468 de cercetători din domeniul climatic au fost intervievați un adevăr crud a ieșit la iveală. Trei sferturi din aceștia au declarat că se confruntă cu abuzuri în mediul online din cauză că unele persoane încearcă să deformeze adevărul cu privire la un fenomen ascuns. Oamenii de știință susțin că este vorba despre un curent nou.
Cercetătorii care studiază schimbările climatice au început să fie abuzați în mediul online din cauza unor persoane care îi acuză că ascund adevărul din spatele prognozei meteorologice. Fenomenul care a început să ia amploare este încălzirea globală. Experții au avertizat că modificările meteo s-au produs din cauza comportamentului uman. Însă, unii oameni nu cred acest lucru, motiv pentru care s-a ajuns la atacuri grave.
Trei sferturi din cei 468 de cercetători intervievați au mărturisit că persoanele care nu cred în acest fenomen au răspândit în mediul online informații eronate. Astfel că oamenii de știință au început să fie atacați pe rețelele de socializare, fiind acuzați că ascund adevărul despre încălzirea globală și că subestimează această problemă a schimbărilor climatice.
Încălzirea globală a afectat și țara noastră. Bogdan Antonescu, climatolog și cercetător la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului, a făcut câteva precizări legate de schimbările climatice. Mai mult, acesta a dezvăluit și ce se va întâmpla cu temperaturile din România în următorii 10 ani. Se pare că vor exista diferențe semnificative de vreme chiar în părți diferite ale teritoriului românesc. Totuși, sunt luate în calcul mai multe scenarii.
„Este o tendință foarte clară, nu numai pentru România, dar și la nivel global. Sunt mai multe scenarii, care indică, de exemplu, că regiunea de sud a României s-ar putea să aibă mai puține precipitații, iar regiunea de nord să fie caracterizată de mai multe precipitații decât în prezent.
Asta nu înseamnă că în sud nu o să mai fie precipitații deloc, dar atunci când o să apară o furtună, de exemplu, ar putea să producă multe precipitații pe termen scurt.
Citește și: ANOMALIE METEO LA ÎNCEPUTUL LUNII DECEMBRIE! A APĂRUT PROGNOZA, CE SE ÎNTÂMPLĂ CU VREMEA ÎN ROMÂNIA
În următorii ani, probabil o să asistăm la mai multe furtuni cu grindină în zona de nord-est a României și acolo or să apară și mai multe furtuni cu vânt intens. Tot ce spun acum nu înseamnă că nu o să mai avem furtuni în alte regiuni ale României, doar că în zona de nord-est s-ar putea să fie mai frecvente.
Cam asta e imaginea: mai multe valuri de căldură, mai multe regiuni cu o schimbare în distribuția regiunilor cu furtuni și în regimul precipitațiilor.”, a declarat Bogdan Antonescu, potrivit pressone.ro.